Biologische schutting

Biologische schutting  Biologische schutting

Bij het vlechten van een biologische schutting zorgen wij er altijd voor dat, door een afwijkende wijze van insteken, uw schutting op gelijke hoogte en een mooie rechte bovenkant krijgt. Nadat het vlechten gereed is worden de jonge, dunne zijtakjes, die op dat moment uit de wilgenschutting steken weggesnoeid om als eindresultaat een mooie, maar ook strakke schutting te creƫren.

  • Houten schuttingen op maat laten maken
  • Biologische schutting
  • Levende tuinafscheiding
  • Levende wilgenpalen
  • Levende wilgentenen

Als laatste handeling wordt, als u niet heeft gekozen voor een levende schutting de bleeslatten behandeld met een zuurvrije lijnolie welke uw biologische schutting helemaal afmaakt. Deze laatste handeling zorgt ervoor dat u jarenlang van uw biologische schutting kan genieten. Een door ons geplaatste en behandelde schutting, gaat altijd minimaal 10 jaar mee. Ondanks dat wij altijd vakwerk leveren hebben wij geen controle over het weer en dus niet kunnen garanderen of een harde storm schade zal toebrengen aan uw biologische schutting.

  • Bruine wilgentenenschutting
  • Buigzaam natuurlijke schutting
  • Een schutting van takken
  • Lijnolie op wilgenteen
  • Lijnolie wilgentenen behandelen

Wij hebben eigen bossen waarin het vlechtmateriaal oftewel wilgentenen wordt geteeld. Als u besluit tot het laten plaatsen van een schutting van wilgentenen komen wij dat altijd bij u ter plaatse vlechten. Ons vlechtseizoen begint eind november als de blaadjes van de bomen zijn gevallen en de tenen door ons gesneden worden. Het stopt ongeveer eind juli omdat de tenen dan te droog worden om nog mooi vlechtwerk te kunnen garanderen.

Een aparte verhoging, kijkgat, of een afwijkende vorm is altijd mogelijk door het buigzame karakter van het soort materiaal. Voor gebieden waar het over algemeen veel waait is een schutting van wilgentenen erg geschikt, omdat deze de wind breken in plaats van helemaal tegenhoudt. Op deze wijze is er achter uw schutting van wilgentegen een natuurlijk klimaat.

Om een stevige en toch natuurlijke basis te verkrijgen is het kopen en plaatsen van kastanje palen zeker een goed idee omdat deze een lange levensduur hebben wat komt door de unieke behandeling. De prijs van de kastanje palen die wij te koop hebben is gewoon scherp te noemen, wat trouwens ook geldt voor de prijzen van onze andere artikelen en producten en het plaatsen. Met kastantjehouten palen heeft u zeker weten iets goeds in handen. Wij werken altijd ecologisch verantwoord en daardoor zijn onze houtwallen, lijnkoeken en wilgentenenschutting ecologische hoogstandjes.

Wij zijn gevestigd in Overberg, op de grens van de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant en ook dichtbij Zuid-Holland; de plaatsen waar we veel werken zijn Almere, Amersfoort, Elst, Hellouw, Heuvelrug, Zeist, Nieuwegein, Vianen, Houten, Culemborg en IJsselstein, Amsterdam, Maarn, Leersum, Amerongen, Veenendaal, Ede, Wageningen, langbroek, Ingen, wijk bij Duurstede en Doorn.Copyright 2022Wilgentenen.net| Contact| Sitemap