Griendhouthandel

Griendhouthandel  Griendhouthandel

Onze griendhouthandel staat bekend om de hoge kwaliteit van onze producten en de scherpe prijzen. Wij zijn al jarenlang werkzaam in deze branche en weten wat onze klanten graag willen. Mooie producten en een snelle service tegen betaalbare prijzen. Wij informeren u graag.

Grienden zijn in het verre verleden ontstaan door menselijk ingrijpen. Op de lagere buitendijkse delen bevonden zich in cultuur gebrachte biezenvelden, die bij verdere opslibbing overgingen in rietvelden. Wanneer deze voldoende opgeslibd waren, werden ze door de grondbewerkers omgevormd tot grienden. Dit product is langere tijd niet meer gebruik geweest, maar is nu steeds meer in opkomst. De meest exclusieve schermen en tunnen ontataan door het gebruik van authentieke soorten zoals entlatten of prachtige twijgen.

Ons bedrijf heeft een jarenlange ervaring met het aanleveren van entlatten van de hoogste kwaliteit, gekweekt op eigen plantages. De entlatten kunnen op complete lengte worden aangeleverd, of desgewenst ingekort op een gekozen lengte. U heeft het voor het kiezen.

 • Authentieke soorten
 • Entlatten
 • Exclusieve schermen
 • Tunnen
 • Twijgen

Al jarenlang leveren wij als griendhouthandel bedrijf niet alleen schuttingen van griendhout, maar ook producten voor erfafscheidingen en exclusieve schermen van bijvoorbeeld griendhout, wilgentwijgen en wilgentenen bij zowel particulieren als bedrijven, omdat deze niet alleen praktisch zijn maar ook nog eens duurzaam. Een goede afscheiding van uw tuin houdt ook de pottenkijkers buiten de deur. Daarnaast kan deze ook dienen als geluidswal. Om het geheel mooi af te werken kunt u kiezen voor een hoogwaardige kwaliteit moesbakken voor een romantisch landelijk uiterlijk.

 • Geluidswal
 • Griendhout
 • Griendhout producten
 • Hoogwaardige kwaliteit moesbakken
 • Tuun

Een wilgentenen schutting gaat gemiddeld zo’n vijftien jaar mee. Wilgentenen zijn praktisch en duurzaam. De levensduur is wel mede afhankelijk van de weersomstandigheden in de loop van de jaren, zeker in een land als Nederland, waar het weer toch altijd wisselvallig is. Ook de plek waar de schutting of tuun geplaatst wordt is belangrijk. U kunt zelf ook iets doen om de levensduur van uw schutting of tuun te verlengen.

 • Horde vlechten
 • Knutselen wilgenteen
 • Levende tunnel
 • Wilgentenen praktisch duurzaam
 • Wilgentwijgen

Door de wilgentenen eens per jaar door onze griendhouthandel te laten behandelen met olie heeft u nog meer plezier van uw schutting, want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook graag wat. De olie zal in het hout trekken en maakt dat de takken minder snel uitdrogen waardoor zij langer buigzamer blijven en langer meegaan. Hierdoor krijgt uw omheining een romantisch landelijk uiterlijk en u creëert hierdoor tevens een goede geluidswal met of zonder een levende tunnel.

 • Moesbakken
 • Romantisch landelijk uiterlijk

Een interessante techniek in natuurspeelplekken is het bouwen met levende wilgen zoals wilgenhutten, een tunnel, toegangspoorten en schermen. Ze kunnen makkelijk opgebouwd worden met verschillende wilgensoorten. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt, omdat het kindvriendelijk is en tevens milieuvriendelijk. Kinderen kunnen zich hier minder snel bezeren.

Als gerenommeerd griendhouthandel bedrijf leveren wij griendhout producten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij beschikken over authentieke soorten en wanneer u besluit zelf te gaan knutselen met een scherm gemaakt van een wilgenteen of twijgen dan kunt u bij ons terecht voor de juiste materialen. Wij beschikken over een aantal bossen waarin het vlechtmateriaal geteeld wordt. Hierdoor bent u verzekerd van het beste materiaal.

Een tuun of horde vlechten is een vlechtwerk gemaakt met palen in de grond, doorvlochten met twee- of driejarige wilgentenen. Hiervan wordt vaak gebruikt als men op een milieuvriendelijke wijze een tuinafscheiding wil maken met een natuurlijke uitstraling. Tunen hebben een kortere levensduur, maar u kunt deze vergroten door de omheining met klimplanten te laten begroeien.

Bij onze griendhouthandel kunt u niet alleen terecht voor prachtige schuttingen, maar ook voor bleeslatten, entlatten en moesbakken van hoogwaardige kwaliteit. In het voorjaar is het natuurlijk heel erg leuk om in uw eigen tuin aan de slag te gaan en fruit te kweken, zoals aalbessen of aardbeien. U kunt deze bij ons verkrijgen in verschillende afmetingen. Natuurlijk voorzien wij u graag van vrijblijvend advies wanneer u besluit ons als griendhouthandel in te schakelen. Neemt u voor meer informatie maar eens contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Wij zijn gevestigd in Overberg, op de grens van de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant en ook dichtbij Zuid-Holland; de plaatsen waar we veel werken zijn Almere, Amersfoort, Elst, Hellouw, Heuvelrug, Zeist, Nieuwegein, Vianen, Houten, Culemborg en IJsselstein, Amsterdam, Maarn, Leersum, Amerongen, Veenendaal, Ede, Wageningen, langbroek, Ingen, wijk bij Duurstede en Doorn.Copyright 2022Wilgentenen.net| Contact| Sitemap